[ X ]
[ X ]
Breaking news13 Septembrie 2021 06:30

Se anunță mari schimbări pe arena politică! Partidele care vor desfășura congrese până la final de an și-și schimbă conducerea

Partidul de la guvernare – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), își va schimba conducerea la finalul acestei toamne. Iar alte patru formațiuni au anunțat Congrese și schimbări – comunică TRIBUNA în cel mai nou clasament – „TOP-5 partide care vor face schimbări interne serioase până la finalul anului”.

„Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) – partidul de guvernare, și-a stabilit Congresul extraordinar pentru 28 noiembrie 2021, în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere. Formațiunea a rămas fără președinte cu drepturi depline la 10 decembrie 2020, când Maia Sandu a optat pentru funcția de șef al statului, iar Igor Grosu a preluat interimatul funcției” – menționează sursa.

Potrivit materialului, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a tot amânat Congresul extraordinar planificat pentru 2020 din cauza pandemiei, însă „obligatoriu”, potrivit actualei conduceri, va avea loc până la finalul anului curent. Vladimir Voronin a anunțat recent că se retrage din fruntea partidului după 27 de ani, astfel că urmează să fie schimbări la nivel de președinte și alte funcții de conducere.

Iar Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a stabilit data de 5 decembrie 2021 pentru desfășurarea Congresului X Extraordinar, în cadrul căruia vor fi aprobate organele de conducere ale formațiunii. La 1 august curent Consiliul Politic Național a luat act de cererea de retragere a lui Alexandru Bujorean din funcția de președinte interimar și a confirmat prin vot candidatura domnului vicepreședinte Iulian David, în calitate de președinte interimar al PLDM. Congresul este pregătit de secretarul general al partidului, Alexandru Fetescu.

Despre celelalte două partide puteți citi AICI.

 

Cristina Gurez

 

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...