[ X ]
[ X ]
Important12 Septembrie 2021 10:00

TOP-5 partide care vor face schimbări interne serioase până la finalul anului

Cel puțin 5 partide până la finalul anului curent intenționează să facă mari schimbări, inclusiv în conducere. În acest sens, TRIBUNA a elaborat un clasament privind planurile anunțate de formațiunile politice.

1.PAS

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) – partidul de guvernare, și-a stabilit Congresul extraordinar pentru 28 noiembrie 2021, în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere. Formațiunea a rămas fără președinte cu drepturi depline la 10 decembrie 2020, când Maia Sandu a optat pentru funcția de șef al statului, iar Igor Grosu a preluat interimatul funcției.

2.PCRM

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a tot amânat Congresul extraordinar planificat pentru 2020 din cauza pandemiei, însă „obligatoriu”, potrivit actualei conduceri, va avea loc până la finalul anului curent. Vladimir Voronin a anunțat recent că se retrage din fruntea partidului după 27 de ani, astfel că urmează să fie schimbări la nivel de președinte și alte funcții de conducere.

3.PLDM

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a stabilit data de 5 decembrie 2021 pentru desfășurarea Congresului X Extraordinar, în cadrul căruia vor fi aprobate organele de conducere ale formațiunii. La 1 august curent Consiliul Politic Național a luat act de cererea de retragere a lui Alexandru Bujorean din funcția de președinte interimar și a confirmat prin vot candidatura domnului vicepreședinte Iulian David, în calitate de președinte interimar al PLDM. Congresul este pregătit de secretarul general al partidului, Alexandru Fetescu.

4.Platforma DA

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) își va alege noua conducere pe 12 decembrie 2021, când a fost stabilit Congresul. Va fi desemnat președintele partidului prin vot secret, componența Biroului Politic Permanent, a Consiliului Politic Național și a altor organisme statutare. Platforma a rămas fără conducere dupăc e președintele și vicepreședinții au demisionat din cauza rezultatului obținut la alegerile parlamentare anticipate. Președinte interimar este Dinu Plîngău.

5.PSRM

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a surprins zilele trecute când a anunțat că va desfășura Congresul până la final de an, având în vedere că ultimul Congresul a fost în 2020. Acesta a fost stabilit pentru 18 decembrie 2021. Igor Dodon a anunțat că vor fi aleși noii președinți ai organizațiilor teritoriale. În ceea ce ține de conducerea centrală a partidului, el a spus că trebuie să vină „cu unele schimbări” și a anunțat „schimbări serioase” la Congres.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...