[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important12 Septembrie 2021 14:00

Omul săptămânii: Jānis Mažeiks –  noul șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova

Omul acestei săptămâni este Jānis Mažeiks, noul șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, care și-a început activitatea la Chișinău, informează TRIBUNA.

Ambasadorul Jānis Mažeiks, în această săptămână, a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și a avut întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, și Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În cadrul discuțiilor, diplomatul a subliniat importanța relațiilor și parteneriatului dintre UE și Republica Moldova.

„Uniunea Europeană va susține agenda de reforme și eforturile Republicii Moldova de depășire a crizei de sănătate legate de pandemia COVID-19”, a declarat Jānis Mažeiks.

TRIBUNA precizează: Jānis Mažeiks s-a născut la 30 ianuarie 1973. A obținut licența în 1996 în științe politice, iar în 1998 – masteratul în drepturile omului și democratizare. În perioada 2002-2005 a fost reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă Consiliul Europei. Ulterior, a fost șeful departamentului organizații internaționale și drepturile omului. În perioada 2006-2007 a fost consilierul președintelui leton pe politică externă. În perioada 2007-2011 a fost Ambasador, Reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la Geneva, iar în perioada 2013-2018 a fost Ambasador, Reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la New York. Pe lângă limba letonă, mai cunoaște engleza, rusa, franceză și daneză. Este căsătorit, are 3 copii.

 

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...