[ X ]
[ X ]
Important30 August 2021 10:00

Ex-deputat: „Acum de ce guvernarea merge cu aceeași paradigmă nocivă pentru Republica Moldova?”

Cu stupoare am aflat știrea precum că șoferii din stânga Nistrului vor putea circula în Ucraina cu numere transnistrene până pe 10 ianuarie 2022. Ucraina a amânat termenul, în urma unei solicitări a Ambasadei Moldovei în Ucraina în adresa Ministerului de Externe de la Kiev. Declarația a fost făcută de Alexandru Slusari, fondator al Platformei DA, ex-deputat, informează TRIBUNA.

Politicianul a spus că vrea să înțeleagă cine a luat asemenea decizie. Nu am auzit să fie discutat subiectul în cadrul Guvernului.

„De ce aflăm o informație atăt de importantă de la serviciul vamal Odesa? Sunt curios să cunosc motivele acestei amânări, dacă informația este veridică. Ar fi a treia prelungire a termenului introducerii în Transnistria plăcuțelor de înmatriculare neutre (nici măcar nu e vorba de plăcuțele moldovenești)”, a remarcat Slusari.

Fostul deputat, în context, a întrebat: „Căt se poate de cedat unilateral? Guvernările precedente au transformat rezolvarea conflictului transnistrean într-o stradă cu circulație în sens unic. Spre Tiraspol. Ei, acolo erau interese oligarhice obscure comune și dependența puternică a unor politicieni corupți de Moscova. Acum de ce guvernarea merge cu aceeași paradigma nocivă pentru Republica Moldova?”

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...