[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news27 August 2021 07:00

TRIBUNA – la a 10-a aniversare!

Astăzi, când Republica Moldova marchează 30 de ani de independenţă, TRIBUNA sărbătoreşte cea de-a 10-a „zi de naştere”. Acum un deceniu, când în Piaţa Marii Adunări Naţionale se desfăşura parada dedicată celor 20 de ani de independenţă ai Republicii Moldova, noi publicam primele ştiri, primele interviuri, primele comentarii politice.

E mult un deceniu de activitate pe piaţa media? E puţin? Pentru noi aceşti ani au trecut ca o clipă, chiar dacă între timp s-au întâmplat evenimente ce vor ajunge cu siguranţă pentru multe cărţi de istorie politică. Atunci când eşti implicat zi de zi, oră de oră, în reflectarea tumultoasei vieţi politice a Republicii Moldova, nici nu observi când trece timpul. Dar, dacă faci o scurtă retrospectivă a celor întâmplate în acest deceniu, înţelegi cât de mult timp a trecut şi cât de multe s-au schimbat din acea zi de 27 august 2011 când TRIBUNA intra pe piaţa media aRepublicii Moldova. În această perioadă, la conducerea ţării s-au perindat trei preşedinţi, opt prim-miniştri, cinci speakeri, sute de deputaţi şi miniştri, au fost create zeci de partide, au apărut repede, au crescut repede şi la fel de repede au dispărut lideri politici etc. Cu alte cuvinte, aceşti zece ani au constituit o întreagă epocă în istoria politică a Republicii Moldova şi despre fiecare TRIBUNA a relatat, tratându-l egal cu toţi ceilalţi.

Uneori, politica noastră editorială a stârnit iritare, a atras critici, unii considerând „de datoria lor” să ne sugereze „cu cine trebuie să fim” şi „cu cine în nici un caz să nu fim”. I-am ascultat pe toţi şi i-am tratat cu multă înţelegere, dar nimeni şi nimic nu a putut să ne schimbe politica editorială stabilită din start şi anume de a relata echidistant despre evenimentele ce au loc în politica din RM, de a-i trata pe toţi egal, de a oferi oricui posibilitatea să-şi facă public punctul de vedere, de a nu denatura sensul lucrurilor/proceselor politice din Moldova. Ne mândrim că am fost şi rămânem cu adevărat independenţi, iar efortul nostru e răsplătit din plin de cititorii TRIBUNA, numărul cărora creşte permanent. Anume vizitatorii portalului nostru ne motivează să păstrăm şi în continuare aceeaşi politică editorială şi să mergem mereu înainte, indiferent de problemele ce apar.

Ceea ce putem să vă promitem cu ocazia jubileului de 10 ani este că vom fi şi în continuare independenţi şi mereu ataşaţi intereselor consumatorilor de informaţie din Moldova.

Dacă eşti „născut” de Ziua Independenţei, nu ai altă cale decât să fii independent!

Echipa TRIBUNA

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...