[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important25 August 2021 06:30

Expert: Sunt ferm convins că atâta timp cât nu vom coborî de pe baricade nu avem nici o șansă să trăim într-o țară prosperă

Nicolae Eșanu, fost secretar de stat la Ministerul Justiției, expert în justiție, e de părere că una dintre cele mai importante probleme, pe care trebuie s-o rezolvăm, ține de divizarea societății noastre, informează TRIBUNA.

„Sunt ferm convins că atâta timp cât nu vom coborî de pe baricade nu avem nici o șansă să trăim într-o țară prosperă. Această convingere se bazează pe cunoștințele din domeniul statului și dreptului.

Dar astăzi am auzit o informație, din care rezultă că există și studii în domeniul economiei, care arată că – coeziunea socială, și în particular încrederea reciprocă dintre cetățeni, influențează direct nivelul de dezvoltare economică”, a menționat Eșanu, făcând referire la celebrul economist rus Sergei Guriev, care a vorbit despre un studiu ce demonstrează că dacă încrederea între cetățenii ruși ar atinge nivelul care există între cetățenii din Suedia Rusia ar fi de două ori mai bogată.

Expertul a spus că nu știe dacă noi am putea fi de două ori mai bogați,

„Dar sunt convins că nu vom avea un nivel de trai decent dacă nu vom reuși să coborâm de pe baricade. Pentru asta fiecare dintre noi trebuie să facă tot ce poate. Și chiar dacă efortul fiecărei persoane pare inutil, iar cei care au încercat au avut impresia că au luptat cu morile de vânt, nu avem altă alternativă, decât să continuăm”, a conchis el, într-0 postare pe Facebook.

 

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...