[ X ]
[ X ]
Important18 August 2021 17:00

Maternitatea a inspirat-o! Fosta deputată Alina Zotea a lansat o carte

Fosta deputată liberală Alina Zotea și jurnalista Victoria Vioară au lansat o carte împreună. Lucrarea este pentru cei mici, informează TRIBUNA.

Alina Zotea, acum mama a doi băieți, a afirmat că reorientarea spre povești a venit firesc.

„Copiii te cheamă în lumea lor. Ca părinte, nu ai cum să nu citești povești și, de multe ori, să le creezi tu însuți. Ideea de a scrie o carte pentru cei mici a apărut în timpul unei vacanțe, când, împreună cu Victoria Vioară, ne întreceam în rime și catrene cu care îi distram pe copiii noștri. Dintre toate personajele pe care le cream spontan, ei s-au atașat cel mai mult de un arici. Anume curiozitatea lor – „Ce mănâncă ariciul?”, „Unde trăiește?” – ne-a determinat să dezvoltăm povestea”, a declarat ex-deputata.  

Victoria Vioară, care a lucrat timp de 9 ani în presă, după ce a devenit mama unei fete, a schimbat publicul țintă. 

„Sperăm că așa cum copiii noștri l-au îndrăgit pe Dodo, la fel se vor bucura de el și ceilalți. Iar noi promitem că, pe măsură ce vor crește, Dodo îi va lua cu el în noi aventuri”, a afirmat Victoria Vioară. 

Totodată, cele două autoare au dezvăluit că deja pregătesc o nouă carte pentru copiii de vârstă școlară, căci cartea proaspăt lansată este destinată copiilor de 1-4 ani.

 „Aventurile lui Dodo” oferă un text rimat, bogat în dialog, dinamic și ușor de reținut de către cei mici. De asemenea, cartea le deschide părinților perspectiva unei discuții despre natură, despre bine și rău ori despre exemplele pozitive și negative pe care viața ni le scoate în cale. La toate acestea, se adaugă imaginile calde ale ilustratoarei Daria Rusu, care vor bucura ochii cititorilor.

 

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...