[ X ]
[ X ]
Important12 August 2021 06:00

Deja 7 deputați ai PAS pleacă din Parlament pentru alte funcții. S-a ajuns tocmai la candidatul numărul 70 din lista pentru alegeri!

Din Parlament în Guvern au plecat 4 deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), iar, ulterior, alți 3 au optat pentru alte funcții, nu pentru cea de parlamentar. Astfel că, în scurt timp în fracțiunea PAS vor veni alți 7 deputați – candidații pe numerele 64-70 din lista partidului pentru alegerile din 11 iulie curent, informează TRIBUNA.  

Au decis să meargă în Guvern următorii deputați: Natalia Gavriliță – Prim-ministru, Andrei Spînu – viceprim-ministru, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Sergiu Litvinenco – ministru al Justiției, și Dumitru Budianschi – ministru al Finanțelor.

Alți doi deputați au decis să accepte funcții în cadrul Guvernului: Rosian Vasiloi – șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, și Adrian Băluțel – șef de Cabinet al Prim-ministrului.

Totodată, Zinaida Popa a spus că rămâne membru al Consiliului Municipal Chișinău, vicepreședinte al fracțiunii PAS, și renunță la mandatul din Parlament.

Astfel, în locul lor urmează să vină candidații supleanți de pe pozițiile 64-70 din lista PAS pentru Parlament.

Este vorba despre Viorel Barda – născut în 1981, în Chișinău, jurist; Ana Calinici – născută în 1993, din Ialoveni, jurist; Evghenia Cojocari – 1966, din Satul Nou, Cimișlia, profesor; Boris Popa – născut în 1957, la Șoldănești, jurist; Ana Oglinda – 1959, din Chișinău, medic; Dorel Iurcu – 1968, din Rezina, economist; Vitali Gavrouc – 1986, din Chișinău, muzician.

E de menționat că, PAS a înaintat o listă cu 98 de candidați la funcția de deputat.

TRIBUNA amintește: Mandatul de deputat este incompatibil cu: a) funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova; b) funcţia de membru al Guvernului; c) funcţia de Avocat al Poporului, de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului; c1) funcţia de ales local; d) exercitarea oricărei alte funcţii remunerate, inclusiv a funcţiei acordate de un stat străin sau organizaţie internaţională, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice desfăşurate în afara programului stabilit de Regulamentul Parlamentului. Deputatul care se află în unul din cazurile de incompatibilitate sus-menționate va demisiona, în termen de 30 de zile de la data validării mandatului, din funcţia incompatibilă cu mandatul de deputat.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...