[ X ]
[ X ]
Comentarii9 August 2021 06:30

Două greșeli ale Guvernului Gavrilița

Jurnalistul Valeriu Reniță consideră că noul Guvern a admis două greșeli în Programul „Moldova vremurilor bune”, informează TRIBUNA.

„Greșeala noilor guvernanți este (după umila mea părere) că ei își propun să schimbe spre bine anumite lucruri în societate nu ca simpli operatori, cu poftă de lucru și pricepere, ci erijându-se în izbăvitori, sfinți și îngeri incoruptibili, mai neaoș zis, în medici generaliști, doctori de orice boală, în special, psihologi cu calități, din câte se pare, de vizionari. Același student de la economie, ori, poate, psihologie se va poticni neapărat de acea afirmație programatică bizară, potrivit căreia “Moldova vremurilor bune” va ajuta societatea să se elibereze de frică”. Poate, pentru orice eventualitate, Gavriliță își lasă chiar din start deschisă portița prin care se va arunca vina pentru viitoarele eșecuri spre regimurile Voronin și Plahotniuc. Cu toate că, primul nu va fi depășit curând, dacă e să fim obiectivi, după angajamentul și determinarea de care a dat dovadă în administrarea treburilor țării, iar al doilea a provocat nu atât frică, cât dezamăgire”, a declarat el, într-un editorial.

A doua greșeală – a remarcat jurnalistul – e că principala cauză a dezvoltării economice ineficiente este eronat numită – la moment – calitatea scăzută a guvernării, nu emigrația.

„Printre motivele principale ale emigrației “psihologii” de la conducere nu l-au numit pe cel esențial, care ar putea fi caracterizat ca “goana după aur”. Țara se va goli în continuare în mod dramatic de forța de muncă calificată și nu prea. Muritorii moldoveni de rând vor fi atrași încă 50 ori chiar 100 de ani înainte de Klondaikul european, viața de rai cu standarde materiale de vis, care se află la câteva sute de kilometri de frontiera noastră de vest. Există leac pentru această febră de parvenire în afară poate de o minune? Proaspeții guvernanți, care se erijează în extratereștri, sunt în stare să transforme Prutul într-o “mare roșie”, care nu va fi despărțită niciodată de legendarele ziduri de apă pentru facilitarea exodului?”, a conchis Reniță.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...