[ X ]
[ X ]
Comentarii31 Iulie 2021 08:00

Opinie: Dacă prioritățile din discursul Maiei Sandu vor fi puse în aplicare, sunt semne foarte bune pentru Republica Moldova

Analistul politic român Radu Carp afirmă că rezultatele alegerilor parlamentare anticipate, oarecum, a fost o surpriză, nimeni nu se aștepta la o asemenea majoritate, nici la Chișinău, nici la București, informează TRIBUNA.

„Dar la București au fost destul de multe comentarii imediat după alegeri. În ultima vreme subiectul Republica Moldova nu era foarte dezbătut, dar cu ocazia acestor alegeri am observat că a existat acest interes vizavi de ce se întâmplă la Chișinău”, a declarat el, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Analistul politic a spus că a ascultat cu atenție discursul Maiei Sandu din Parlament. „Și prioritățile pe care le-a exprimat și, dacă acestea vor fi puse în aplicare, sunt semne foarte bune pentru Republica Moldova”, a subliniat el.

Totodată, Carp a spus că așteptările sunt foarte mari și se arată convins că va exista suficientă inteligență și maturitate pentru a pune în aplicare reformele necesare.

„Deocamdată, nu știm, am văzut doar acest discurs, dar ne-am mai dori să fie investit un guvern, cât mai rapid, și să existe o dezbatere asupra programului de guvernare”, a conchis el.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...