[ X ]
[ X ]
Important27 Iulie 2021 11:00

Opinie: Așteptările, că puterea nouă se va instala rapid, au fost false, semn că proverbele referitoare la grabă sunt cunoscute

Procedurile există și trebuie urmate. Așteptările, că puterea nouă se va instala rapid, au fost false, semn că proverbele referitoare la grabă sunt cunoscute. Ceea ce înseamnă că, pentru a nu strica treaba, echipa politică care va acorda susținere noului Cabinet de Miniștrii este hotărâtă să respecte toată consecutivitatea actelor și a formelor necesare de îndeplinit pentru executarea/aplicarea puterii în stat. Altfel ar putea apărea erori care pot fi sancționate. Declarațiile acestea au fost făcute de jurnalistul Victor Nichituș, informează TRIBUNA.

În opinia sa, atât timp cât litera și spiritul legilor din Republica Moldova este respectat, nu vede niciun motiv de cârcoteală.

„Discursul președintelui moldovean a fost unul bun și cuprinzător, care, probabil, reprezintă compasul de activitate guvernamentală. Felicitări – sunt acțiuni necesare care pot fi implementate. Singura undă de îngrijorare care a apărut vine din sintagma apărută în expunerea făcută de șeful statului moldovean referitoare la activitatea mass-media. „Aștept acțiuni ferme de la Guvern și Parlament pentru ca oamenii să nu mai fie mințiți la televiziuni sau prin alte mijloace de presă. Minciuna nu poate fi justificată prin libertatea expresiei”, a cerut președintele. Sunt de acord că există manipulare mediatică care trebuie sancționată. În același timp, libertatea de expresie este garantată de către legea supremă a statului moldovean. Cine va stabili care este adevărul și care este limita de corectitudine politică? Vor fi sancționați jurnaliștii care, în comentariile lor vor sancționa, în limita bunei cuviințe, acțiunile guvernamentale? Nu vreau să cred că, între Prut și Nistru, va apare un Minister al Adevărului, – așa ceva nu a apărut nici în timpul celor opt ani când la cârma statului moldovean s-a aflat echipa condusă de domnul Voronin”, a mai scris jurnalistul, într-un comentariu pe Facebook.

Evident – a mai spus Nichituș – că noua putere politică din Republica Moldova va avea voci critice la adresa ei. „E absurd însă să se considere că toate aceste posibile critici au în spatele lor partidul condus de domnul Dodon. Opoziția politică nu este numai socialistă, social-democrată ori liberală – cea unionistă deja se manifestă pe rețelele de socializare. Repet, pasul făcut, de respectare a procedurilor este unul corect. Echipa care va veni la Guvern trebuie să fie una ireproșabilă – probabil de aici aplicarea principiului graba strică treaba. Cât despre voalatele amenințări la libertatea de expresie zic, ca și bunică-mea: gura lumii, slobodă. Doar faptele bune o pot închide”, a conchis liderul de opinie.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...