[ X ]
[ X ]
Important24 Iulie 2021 11:00

Politician: Este ușor de presupus că vom urmări o reciclare de cadre în funcții de responsabilitate guvernamentală, agenții

Ana Guțu, prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), a declarat că, odată cu preluarea puterii de către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), vom fi martorii unei reciclări de cadre în funcții de responsabilitate guvernamentală, agenții, informează TRIBUNA.

„Din discursurile și interviurile liderilor victorioși de la PAS am desprins un termen interesant, pe care l-a folosit des și Maia Sandu: curățirea sistemului. Curățirea sistemului de scheme corupționale, demisii în lanț în instituțiile statului etc. Desigur, logica politică este la fel peste tot în lume: pleacă un partid, vine altul și își înscăunează oamenii săi în jilțurile instituționale. Doar că în Republica Moldova ”curățirea sistemului” nu poate fi realizată printr-o simplă înlocuire a persoanelor la conducerea instituțiilor. Nu este un secret pentru nimeni, că în Republica Moldova numărul persoanelor active politic este limitat, astfel încât din 1991 încoace asistăm la o adevărată „reciclare” a membrilor de partid, care, din oportunism, migrează de la o echipă politică la alta pentru a se regăsi repetat în funcții. Astfel, în echipa deputaților PAS au ajuns foști membri ai PLDM, PL, chiar PD, iar peste noapte majoritatea primarilor, în speranța că vor avea fonduri din bugetul public pentru proiecte comunitare, au aderat la PAS. Este ușor de presupus că vom urmări o reciclare de cadre și în funcții de responsabilitate guvernamentală, agenții etc.”, a menționat ea, pe anagutu.net.

Politicianul a spus că adevăratul succes al unei eventuale „curățiri” a sistemului rezidă în simplificarea instituțională, simplificarea birocratică, majorarea în rezultatul aceste simplificări a salariilor funcționarilor pentru a-i motiva să muncească onest, fără a ceda în fața mitei.

„Suntem în așteptarea constituirii Parlamentului, învestirii noului Guvern, care, sperăm să nu decepționeze alegătorii”, a subliniat Guțu.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...