[ X ]
[ X ]
Important24 Iulie 2021 13:00

În ce măsură s-a resimţit „umbra lui Vlad Plahotniuc”? Un fruntaș al PDM a vorbit despre rezultatul formațiunii în alegeri!

Alexandru Jizdan, secretarul general al Partidului Democrat din Moldova (PDM), în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA, a vorbit despre rezultatul înregistrat de partid la parlamentare, dar și despre factorii ce l-au determinat.

„Rezultatul unor alegeri nu este doar reflecţia efortului depus în campania electorală. Acest rezultat, se formează prin efort depus continuu în fiecare zi, în fiecare oră. Scindările la care vă referiţi dvs. ne-au consumat mult timp şi multă energie, care ar fi putut fi folosite mult mai util astfel încât să avem un rezultat mult mai bun în recentul scrutin. Din alt punct de vedere, procesul respectiv a avut şi un efect pozitiv – am curăţat rândurile partidului de mulţi oportunişti, de oameni care veniseră în PDM urmărind interese înguste şi care, la modul practic, nimic în comun cu partidul nu au avut niciodată”, a declarat politicianul.

Democratul a spus că, au fost şi cazuri când, poate din lipsă de comunicare, poate din alte motive obiective, au plecat şi oameni cu adevărat buni. „Dar, nu uitaţi, vă rog, în ce condiţii am fost noi impuşi să activăm după 2019 – gestionarea problemelor apărute necesita atât de mult timp şi efort, încât fizic nu reuşeam să comunicăm cu toţii. Sarcina noastră prioritară era să asigurăm păstrarea partidului ca urmare a evenimentelor ce se produceau la acea etapă şi acest lucru ne-a reuşit”, a menționat Jizdan.

Secretarul general al PDM, fiind întrebat „În ce măsură s-a resimţit „umbra lui Vlad Plahotniuc”?”, a răspuns:

„Înţeleg aluzia dvs., dar nu cred că astăzi cineva poate vorbi la modul serios că PDM ar mai avea ceva cu Vlad Plahotniuc. Dar, trebuie să recunosc, că nu o dată ne-am confruntat cu speculaţii la această temă. Persoane rău intenţionate în raport cu PDM, premeditat au făcut anumite asocieri şi au promovat falsuri în societate, dorind să ne lege cu orice preţ de numele lui Vlad Plahotniuc. Poate că şi aceasta şi-a spus cuvântul asupra rezultatului PDM şi, dacă analiza noastră va dovedi acest lucru, în continuare va trebui să acţionăm astfel încât orice asociere de acest fel, chiar şi la nivel speculativ, să nu-şi aibă efectul.”

 

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...