[ X ]
[ X ]
Important21 Iulie 2021 16:30

Opinie: Degradarea discursului public televizat este o consecință a luptei pentru rating, pentru publicitate

Jurnalistul Victor Nichituș, în contextul incidentului de ieri de la o emisiune de dezbateri politice, a declarat că, cele trei mari funcții ale mass-mediei țin de informare, educare/culturalizare și divertisment, și a constatat „dispariția celei de-a doua funcții, presa livrează în ultima vreme doar informație și divertisment”, informează TRIBUNA.

„Și pentru ca lucrurile să degradeze și mai mult reportajul care se vinde cel mai bine este cel despre iad – cu cât știrile sunt mai negative cu atât ele au priză la public. Degradarea discursului public televizat este o consecință a luptei pentru rating, pentru publicitate”, a menționat el, într-un comentariu pe Facebook, adăugând: „canalizarea, mai mult sau mai puțin discretă, a emoțiilor, cel mai des negative, duce la polarizarea societăților”.

În momentul în care instituțiile media au renunțat la misiunea educativ/culturală pe care au avut-o – a mai spus liderul de opinie – ele au acceptat, de dragul celor treizeci de arginți, să își ducă publicul spre hăul iluzoriului și al necunoașterii.

„Cine aleargă după doi iepuri, nu prinde nici unul. Nu poți avea cetățeni educați, dacă produsele media nu sunt de calitate”, a conchis Nichituș.

 

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...