[ X ]
[ X ]
Important21 Iulie 2021 16:00

Deputat ales pe lista PAS, despre noua funcție: „Nici în cele mai frumoase vise nu mi-am imaginat...”

Iurie Păsat, primarul satului Bălceana din raionul Hâncești, a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). El afirmă că nici în cele mai frumoase vise nu și-a imaginat că partidul îl va propune la funcția de ales al poporului, informează TRIBUNA.

„Nici în cele mai frumoase vise nu mi-am imaginat că echipa PAS mă va alege pentru o asemenea funcție responsabilă. Eu mereu am fost activ, am apărat administrația publică locală, am protestat alături de fermieri. Fostul premier Ion Chicu m-a întrebat atunci ce caut în calitate de administrator al unei localități la protestul fermierilor. I-am răspuns că datorită celor care mai activează în localitățile noastre se mai mențin școlile, grădinițele și instituțiile sociale. În localitatea mea activează șase agenți economici, fiecare dintre ei oferă locuri de muncă sezonieră pentru 20-30 de persoane.  I-am răspuns că în cazul în care acești oameni nu ar fi susținuți și ar da faliment, alte circa o sută de oameni ar fi nevoiți să-și caute de muncă în altă parte, copiii s-ar naște în alte țări, contribuțiile s-ar plăti în alte părți și localitățile noastre ar rămâne și mai pustii, fără instituții școlare și fără viitor”, a declarat el, în cadrul unui interviu pentru www.calm.md.

Totodată, deputatul ales a spus că el știe foarte bine de ce are nevoie administrația publică locală, localitățile, care sunt problemele cu care se confruntă oamenii. „Și cred că voi avea un aport considerabil atunci când în Parlament se vor adopta decizii în acest sens”, a subliniat Păsat.

Precizăm că, Iurie Păsat este numărul 53 în lista PAS pentru alegerile anticipate.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...