[ X ]
[ X ]
Important21 Iulie 2021 14:00

Analist politic: PAS are o datorie electorală față de diaspora  

Analistul politic Dionis Cenușa a afirmat că diaspora a permis Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) să ia majoritate absolută, iar acum partidul are o datorie electorală față de cei din străinătate, informează TRIBUNA.

„Am prognozat corect că diaspora poate oferi între 15-20 de mandate pentru Partidul Acțiune și Solidaritate. Însă un asemenea potențial electoral al diasporei se datorează unei participări mai mici a populației (~1.4 milioane votanți). În estimările de câteva săptămâni în urmă mă raportam la o participare ipotetică de 1.6 milioane de votanți, care ar fi corespuns ratei de participare din turul doi al prezidențialelor din 2020

În orice caz – a remarcat expertul – diaspora i-a permis PAS să obțină nu doar mai multe voturi, ci o majoritate absolută. „Fără de voturile din diaspora PAS ar fi avut mai puține mandate”, a subliniat el.

Analistul politic a menționat, în context, că PAS are o datorie electorală față de diaspora. „Acest lucru nu înseamnă în niciun fel că circa jumătate de milion de voturi de acasă ar conta mai puțin”, a adăugat Cenușa, într-un comentariu pe Facebook.

 

Cristina Gurez  

Alte știri la rubrica

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...