[ X ]
[ X ]
Important20 Iulie 2021 06:00

Maia Sandu riscă să fie părăsită de mai mulți apropiați   

Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, riscă să fie părăsită, în scurt timp, de mai mulți apropiați. Aceștia, urmare a alegerilor parlamentare anticipate, vor avea de ales între funcțiile noi și cele din administrația prezidențială, informează TRIBUNA.

Odată cu validarea alegerilor parlamentare anticipate și constituirea noului Parlament, proaspeții aleși ai poporului trebuie să decidă, timp de 30 de zile, pentru ce funcție optează.

Astfel, Andrei Spînu – numărul 5 pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile din 11 iulie, va avea de ales între funcția de secretar general al Aparatului Președintelui și cea de deputat. E de menționat că, la începutul lui 2021, el a fost candidat la funcția de ministru al Economiei în guvernele propuse de Igor Grosu și Natalia Gavriliță, astfel că nu e exclusă prezența sa și-n viitorul Guvern, care ar urma să fie condus de unul dintre cei doi.

Liliana Nicolaescu-Onofrei, numărul 6 în lista PAS, va avea de ales dintre funcția de deputat și cea de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul educației și cercetării.

Natalia Davidovici – numărul 11 în lista PAS, urmează să aleagă între noua funcția – cea de deputat, și cea de consilier al Preşedintelui Republicii Moldova pentru relații interetnice.

Olesea Stamate – numărul 12 în lista PAS, la fel va avea de ales între funcția de deputat și cea de consilier prezidențial – în domeniul justiției.

E de menționat că, în cazul în care componența viitorului guvern va fi similară guvernelor propuse de Gavriliță și Grosu, în februarie 2021, atunci Maia Sandu riscă să fie părăsită și de alți apropiați: Rozalina Albu – fost candidat la funcția de ministru al Finanţelor, actualmente – secretar general adjunct al Aparatului Președintelui; Ala Nemerenco – ex-candidat la funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în prezent – consilier prezidențial în domeniul sănătății; Ana Revenco – ex-candidat la funcția de ministru al Afacerilor Interne, consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...