[ X ]
[ X ]
Breaking news18 Iulie 2021 14:00

Omul săptămânii – Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate

Omul acestei săptămâni este Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) – partid care, chiar în debutul săptămânii, potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor din 11 iulie curent, a obținut 52,80%, adică majoritate în noul Parlament.

„Mai mult de jumătate din cetățeni au votat pentru schimbări serioase în țara noastră și ne-au oferit încrederea. Această încredere înseamnă pentru noi o imensă responsabilitate. Avem datoria să o îndreptățim. Știm cât de mult avem de muncit în următoarea perioadă. Moldova a fost adusă într-o groapă de probleme și este nevoie de eforturi solide, de acțiuni curajoase ca să scoatem țara la lumină. Pentru că oamenii Moldovei merită să trăiască bine, în înțelegere, în prosperitate. Pentru reformele serioase și curajoase, pentru modernizarea Moldovei și construcția unui stat puternic va fi nevoie de implicarea multor oameni integri, competenți. Va fi nevoie de noi toți pentru a reuși!”, a declarat Grosu, după aflarea rezultatelor.

Liderul PAS a spus că ei știu că nu va fi ușor, dar și că urmează luni și ani de lucru, de obstacole, de schimbări care vor întâmpina rezistență. „Însă vom reuși! Și vă promit un lucru, dragi cetățeni, nu vom înceta să vă ascultăm. De asta am câștigat – ca să îndeplinim ce am promis oamenilor”, a adăugat el.

Grosu a mai spus că-și doresc numirea cât mai repede a unui Guvern profesionist și eficient care să rezolve problemele urgente.

„Așteptăm validarea alegerilor de Curtea Constituțională și ne dorim cât mai curând să înceapă activitatea noul Parlament. Avem pregătită garnitura guvernamentală și suntem gata să numim un nou Guvern și să prezentăm public un plan de guvernare pentru următorii patru ani”, a subliniat politicianul.

TRIBUNA precizează: Igor Grosu s-a născut la 30 noiembrie 1972 în satul Andrușul de Sus din raionul Cahul. A studiat istorie la Universitatea de Stat din Moldova. A fost vice-ministru al Educației în perioada 2012-2015. A fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, fiind ales ulterior și președinte al fracțiunii PAS. Din 15 mai 2016 a fost ales secretar general al PAS – funcție deținută până la 16 iunie 2020, când a fost ales prim-vicepreședinte al PAS. Din 10 decembrie 2020 este președinte interimar al PAS. Este căsătorit, are 3 copii.

 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...