[ X ]
[ X ]
Comentarii16 Iulie 2021 10:00

Declarație: Drumul Chișinăului spre Bruxelles nu trece prin București

Jurnalistul Victor Nichituș afirmă că drumul Chișinăului spre Bruxelles nu trece prin București, informează TRIBUNA.

„Am notat, de mai multe ori, că Maia Sandu și Igor Dodon sunt două fețe ale unei aceleiași monede. Una statalistă. Care reprezintă Republica Moldova. Maia Sandu nu a fost și nu este unionistă – ea crede într-un stat moldovean puternic, care poate concura, pe unele aspecte, chiar și cu România. Chiar dacă la București unii mai cred că drumul către Bruxelles trece prin București întreb: am văzut cu toții că Maia Sandu discută direct cu Macron, cu Merkel, de ce ar simți nevoia să discute prin intermediari?”, a menționat el, într-o nouă postare.

Potrivit spuselor sale, răspunsul dat recent de Igor Grosu primei întrebări a celor de la AUR, referitoare la retragerea statului moldovean din CSI, vine să-mi confirme că victoria partidului pro-prezidențial la alegerile parlamentare din Republica Moldova convine strategic Germaniei. Dar și reglementării pașnice a diferendului transnistrean.

„Nu exclud ca președintele moldovean să fie cel care va livra reglementarea ruso-germană a acestui conflict și oferirea lui spre replicare Kievului. Susținerea pe care o are Maia Sandu la nivelul Partidului Popular European arată că ea joacă în altă ligă. Una supranațională.

Deocamdată nu știm dacă acest joc dincolo de națiuni este sau nu în favoarea moldovenilor. Cert este că totala victorie a PAS i-a luat pe foarte mulți prin surprindere. Inclusiv pe mine. Înseamnă că oamenii de la butoanele Uniunii Europene au făcut tot posibilul să fie așa. Ceilalți nu s-au împotrivit”, a menționat jurnalistul.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...