[ X ]
[ X ]
Breaking news14 Iulie 2021 06:00

Expert: Sper cei din PAS să înțeleagă că succesul electoral este bazat preponderent pe un masiv vot protestatar cu așteptări imense

Expertul Adrian Lupușor afirmă că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut majoritatea parlamentară, iar acum trebuie să vină cu politici, reforme și rezultatele palpabile, fără scuze, or formațiunea are „totul la îndemână”, informează TRIBUNA.

„Și totuși fenomenal! După 5 ani de la fondare, PAS vine plenar la guvernare, trecând peste un sistem care părea de neclintit. O victorie binemeritată, recunoscută și de oponenți (o practică mai rar întâlnită pe arena noastră politică). Am arătat lumii întregi un exemplu veritabil de schimbare a puterii prin metode democratice și civilizate. Urmează o agendă complexă de reforme”, a declarat directorul executiv al „Expert-Grup”, pe Facebook.

Lupușor și-a exprimat speranța că „acei ajunși la guvernare să rămână cu picioarele pe pământ și să înțeleagă faptul că succesul acesta electoral este bazat preponderent pe un masiv vot protestatar cu așteptări imense de la nouă guvernare, un vot extrem de volatil și pretențios.”

„Prin urmare, sunt necesare politici, reforme și, mai ales, rezultate palpabile și fără întârzieri sau scuze. Mai ales că aveți totul la îndemână: majoritate confortabilă în Parlament, suportul Președintei, opoziție compromisa si un credit masiv de încredere din partea electoratului si comunității partenerilor de dezvoltare”, a menționat el.

Expertul a remarcat că, suplimentar, și cadrul macroeconomic este destul de favorabil, cu un an agricol bun, sistem macrofinanciar echilibrat și o prognoză destul de optimistă privind creșterea economică pentru următorii ani (inclusiv în regiune).

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...