[ X ]
[ X ]
Breaking news13 Iulie 2021 16:00

PAS a făcut apel la profesioniști... vă vedeți în viitorul Guvern? Andrian Candu a răspuns fără ocolișuri!

Andrian Candu, președintele Partidului „Pro Moldova”, în contextul apelului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) către profesioniști, a fost întrebat dacă se vede în viitorul Guvern, informează TRIBUNA.

„Eu nu mă văd în nicio funcție în Guvern. Eu îmi voi desfășura activitatea în așa fel încât dacă va putea „Pro Moldova” să vină cu ajutor pe linie de expertiză – o vom face, dar nu prin implicare directă. PAS a primit mandat să arate de ce e în stare și trebuie să îi lăsăm, cel puțin la început, ce pot, cum pot și ce vor. Echipa „Pro Moldova” este gata mereu să ofere ajutor, dacă e nevoie”, a declarat Candu.

Totodată, el a spus că rezultatul alegerilor era previzibil. „Nu știu de ce unii au fost atât de naivi și au crezut că lucrurile vor fi altfel. „Pro Moldova” nu a făcut campanie electorală, dar noi am avut o campanie de informare despre programe, idei… Noi spuneam că, cel mai probabil PAS va lua majoritate și acest lucru s-a îndeplinit. Politica nu e o loterie – se trage un loz și e câștigător sau nu. Politica e multă muncă și responsabilitate. Și voi, cei care ați făcut spectacole de prost gust pe la televiziuni la dezbateri, aceasta nu e politică. Oriunde nu am fost în țară, am dat de voluntarii PAS, care făceau campanie și lucrul acesta a fost eficient”, a declarat Candu, în cadrul unui live pe Facebook.

Politicianul a subliniat că este prima dată în istorie când un partid de dreapta ajunge să dețină controlul în sensul bun, până la proba contrarie, și a Președinției, și Parlamentului, și Guvernului.

„PAS va avea toată puterea și toate instrumentele pentru a-și îndeplini promisiunile. Partidul Maiei Sandu, prin rezultatul obținut – cele 60+ mandate, va deține toate pârghiile puterii în țară. E o responsabilitate mare. Sigur că toți așteptăm vremurile bune. Dar riscul cel mai mare e dacă va persista această stare de divizare a societății. Sunt două tabere – a oamenilor buni și a celor care nu sunt buni sau nu sunt cu noi. Una dintre marile misiuni ale echipei PAS e consolidarea societății.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...