[ X ]
[ X ]
Important2 Iulie 2021 06:00

Partidul Schimbării se va retrage din cursa electorală? Gligor: Am impresia că activiștii PAS...

Ștefan Gligor, președintele Partidului Schimbării, a comentat zvonurile precum că formațiunea ar urma să se retragă din cursa electorală și să susțină Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), informează TRIBUNA.

„Eu am impresia că de multe ori activiștii PAS-ului răspândesc această idee și eu vreau să-i asigur că este o idee falsă. Noi nu ne retragem în favoare nimănui.

Formatul politic al acestor alegeri și întreaga responsabilitate pentru formatul unilateral în care noi am mers în aceste alegeri aparține președintelui R. Moldova și PAS-ului. Au existat două opțiuni de coalizare. Foarte scurt despre ce se întâmplă pe eșichierul politic. Strategia stângii pentru aceste alegeri este simplă – coalizare pe stânga și dezbinare pe dreapta. La moment, această strategie a fost implementată la maximum și noi vedem vreo șapte proiecte politice, sateliți, pe dreapta, cu mesaj agresiv, anti PAS, care încearcă să fure voturi din bazinul PAS-ului, și vedem coalizare pe centru-stânga”, a declarat el, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Politicianul a mai spus în context: „Noi avem niște circumstanțe, niște fapte. Eu, în general, cum ar trebui să reacționez când din teritoriu tot aud că organizațiile noastre teritoriale sunt îndemnate să renunțe la cursă în favoarea PAS, de exemplu, de către organizațiile teritoriale ale respectivului partid? Pentru că noi facem o campanie corectă, nu reacționăm la niciun atac și nu sporim disensiunea.”

„Repet, noi mergem pe calea grea, acolo unde nu lucrează nici PAS-ul, nici Platforma DA. La nord șuieră vântul. Nu atacăm PAS-ul, ci îi îndemnăm, inclusiv pe votanții PAS, să nu speculeze mesaje false, să nu speculeze ceea ce nu cunosc, noi suntem un proiect politic care s-a lansat pentru ani de zile”, mai spus președintele de partid.

Gligor a spus că e de înțeles că vor lua patru ani de zile, ca societate, să ne maturizăm pentru un vot nu împotriva sistemului, că asta nu e un meci de fotbal unde joacă două echipe, asta este o țară care trebuie guvernată.

„Și asta nu înseamnă, dacă, la moment, oamenii își polarizează votul, din anumite frici, nu înseamnă că cei implicați au cele mai bune programe și cele mai bune echipe. Echipa noastră este și integră, și bună, și curajoasă. Noi nu am stat în tufari anii aceștia, noi am dat scenarii și am apărat scenarii politice cu argumente pertinente, care au schimbat destinul R.Moldova”, a conchis candidatul la funcția de deputat.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...