[ X ]
[ X ]
Important21 Iunie 2021 09:45

Vadim Curmei a participat la inaugurarea parcului din s. Covurlui, Leova

Directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Vadim Curmei a participat la inaugurarea parcului din centrul satului Covurlui, r-nul Leova, situat pe o suprafață de 2,5 ha, transmite TRIBUNA.

Proiectul vizează crearea zonelor de joacă și recreere pentru toți locuitorii satului precum și amenajarea unui teren sportiv. Parcul va servi drept spațiu de odihnă și agrement pentru cei, 1612 de localnici.

Suportul statului, la realizarea proiectului, a constituit cca 584 mii MDL, sau până la 80% din valoarea obiectului investițional conform HG 476/2019 privind acordarea subvențiilor pentru îmbunătățirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural din FNDAMR.

Susținerea APL-urilor în procesul de îmbunătățire a condițiilor de trai și de muncă în localitățile rurale este una din misiunile Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Finanțare în avans a proiectelor dedicate dezvoltării mediului rural este acea pistă de relansare a vieții la sat. Acest fapt se demonstrează prin realizarea și darea în exploatare a diverse proiecte sociale care aduc plusvaloare le nivelul de trai a comunităților sătești prin sporirea calității vieții dar şi a bunăstării generale.

Reamintim, că anual din Fondul de subvenționare se alocă până la 15% pentru măsurile de sprijin dedicate edificării infrastructurii rurale, renovării şi dezvoltării localităților rurale dar și diversificării economiei rurale prin activități nonagricole.

Cristina Pendea
Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...