[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important3 Mai 2021 14:00

Directorul Fabricii de Sticlă din Chișinău: Am stabilit drept obiectiv pentru anul curent micșorarea costurilor de producție

Directorul Fabricii de Sticlă din Chișinău, Pavel Perju a declarat că a stabilit drept obiectiv pentru anul curent micșorarea costurilor de producție, care este direct proporțională utilizării raţionale a resurselor energetice, informează TRIBUNA.

„De asemenea, urmărim reducerea consumului de materie primă, combustibil, energie electrică şi apă, pe unitate de produs. La acest capitol se muncește zi de zi. Costul de producţie este o noţiune complexă, iar la Fabrica de Sticlă cea mai mare pondere în structura costurilor este legată anume de utilizarea raţională a resurselor energetice. Procurarea resurselor energetice de pe pieţele alternative la cele mai avantajoase preţuri ar fi un avantaj”, a declarat Peju, într-un interviu pentru www.curentul.md.

El a mai spus că, dependenţa de o singură piaţă de aprovizionare creează o situaţie de monopol, ce duce la menţinerea unor preţuri de achiziţie mai înalte decât preţurile pe o piaţă concurenţială.

Totodată, Perju a menționat că, un alt punct important este procurarea materiei prime cât mai calitative la un preț cât mai mic.

„ÎS Fabrica de Sticlă, în strictă conformitate cu HG351/2020, cu acordul prealabil de la fondator, asigură publicitatea și transparența procedurilor de achiziție publică, astfel nelezând drepturile operatorilor economici cointeresați de a participa la procedurile de achiziție. Majoritatea materiei prime este de import și din cauza pandemiei timpul de livrare a acesteia este mult mai îndelungat, dar și prețurile au crescut puțin. Anume din această cauză în acest an mai multe proceduri de achiziții au fost repetate”, a precizat conducătorul Fabricii.

 

Cristina Jicol

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...