[ X ]
[ X ]
Important1 Mai 2021 09:00

Scenariu: Nu e exclus că Maia Sandu ar putea anula data desfășurării alegerilor parlamentare anticipate

Nu e exclus că Maia Sandu, șeful statului, ar putea anula data desfășurării alegerilor parlamentare anticipate, stabilită pentru 11 iulie curent. Acest scenariu e admis de Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), informează TRIBUNA.

Liderul socialiștilor a declarat că actualul președinte ar putea decreta în țară stare de urgență în luna iunie în legătură cu creșterea prognozată a numărului de infectări cu coronavirus.

„Eu nu exclud că Maia Sandu va iniția din nou stabilirea stării de urgență în luna iunie. Dumneaei are rapoartele și prognozele OMS. Cel mai probabil, la sfârșitul lui mai-începutul lui iunie, vom ajunge la 1500-2000 de cazuri de infectări pe zi și numărul de decese va crește dublu sau triplu față de 20-25 acum. În aceste condiții va fi necesar de implicat cu acțiuni mai stringente de susținere a populației. Parlamentul nu poate pentru că e dizolvat, Guvernul nu poate. În aceste condiții Maia Sandu va ajunge la situația când în luna iunie va veni, cel mai probabil, cu inițiativa de stabilire a stării de urgență în Republica Moldova sub presiunea societății și în cazul acesta se vor amâna alegerile parlamentare anticipate”, a menționat Dodon, în cadrul emisiunii sale „Președintele Igor Dodon răspunde”.

Socialistul a reiterat că, cel mai indicat era ca alegerile parlamentare anticipate să se desfășoare la sfârșit de august sau în toamnă, atunci când numărul persoanelor vaccinate va fi mai mare.

 

Cristina Gurez

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...