[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important21 Aprilie 2021 16:00

Pașapoarte COVID: A fi sau a nu fi? Un deputat evidențiază o serie de aspecte ce trebuie luate în calcul!  

Pașapoarte COVID: A fi sau a nu fi? Ieri, în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), a avut loc o dezbatere de câteva ore pe această temă. Majoritatea membrilor și-au expus îngrijorarea față de limitarea drepturilor fundamentale ale omului și încălcarea dreptului la circulație. Despre aceasta a anunțat deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, la moment avem o problemă majoră cu distribuția neechitabilă a vaccinurilor și respectiv nu toți cetățenii au posibilitatea de a se vaccina. „Am putea implementa un astfel de pașaport atunci când majoritatea populației va fi vaccinată, dar va fi oare nevoie de așa pașaport atunci? În același timp, ar trebui luat în calcul și faptul că persoanele care au fost infectați recent, dețin anticorpi și nici nu le este recomandată vaccinarea”, a adăugat el.

Parlamentarul a amintit că în ianuarie în plenul APCE a fost votată o rezoluție în care se declara că vaccinarea trebuie sa fie liberă și să nu fie folosită pentru discriminare.

„Vaccinarea în primul rând are drept scop protecția sănătății cetățenilor și crearea imunității colective. Însă nu poate fi un pretext pentru discriminare și încălcarea drepturilor fundamentale ale omului. O soluție ar fi certificatul de vaccinare care să fie o alternativă la obligativitatea testului Covid în cazul deplasării peste hotare”, a subliniat Vovc.

Deputatul a precizat că ieri a fost doar o primă dezbatere pe această problemă și urmează multe alte discuții, mai ales că în discursul său în fața plenului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Cancelarul German, Angela Merkel, a declarat că nu scăpăm repede de COVID-19, iar pandemia ar putea dura încă 3 ani.

„Cert este că orice decizie trebuie luată prin consensul tuturor statelor și nu trebuie să limiteze drepturile cetățenilor”, a conchis el.

 

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...