[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important20 Aprilie 2021 16:59

Iurie Muntean: Reducerea numărului de primării va mări distanța dintre cetățean și instituțiile puterii

Proiectul reducerii dramatice a numărului de primării, care este promovat de către guvernare, va duce la dispariția satelor. Declarații în acest sens au fost făcute de membrul Comitetului Executiv al „Congresului Civic”, Iurie Muntean, informează TRIBUNA cu referire la pagina web a formațiunii.

Potrivit spuselor sale, reducerea numărului de primării este o crimă.

„Distanță scurtă între cetățean și instituțiile guvernării, care, la moment, în Moldova constituie circa 2 kilometri, reprezintă un avantaj competitiv, și inclusiv economic”, – a declarat Muntean.

Potrivit membrului Comitetului Executiv al „Congresului Civic”, în cazul în care proiectul optimizării administrației publice locale va fi implementat, aceasta ar însemna reducerea numărului de primării până la 90 de unități și va mări distanța  dintre cetățean și instituțiile puterii.

„Evident, consecințele vor fi aceleași ca și în cazul închiderii școlilor. Închiderea primăriilor ar însemna „ultimul cui în sicriele satelor”. Actualii guvernanți nu înțeleg acest lucru și când ei fac referire la așa-numitele standardele europene, ei vă mint. Deoarece standardele europene includ accesibilitatea cetățenilor la serviciile de stat și la comunicarea cu puterea. Guvernanții, de fapt, comit o crimă”, a conchis fostul deputat.

 

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...