[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news7 Aprilie 2021 06:00

Fost deputat – fruntaș al unui partid înregistrat în 2020, despre participarea în anticipate: Scopul nu e să revenim la treuca puterii

Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic” (n.r. – înregistrat la 13 ianuarie 2020) va participa la eventuale alegeri parlamentare anticipate, însă scopul nu e să ajungă la „treuca puterii”. Declarații în acest sens au fost făcute de Iurie Muntean, fondator și membru al Comitetului Executiv al formațiunii, fost deputat, informează TRIBUNA.

„Noi nu intenționăm să revenim – cum se exprimă foarte mulți… nu încercăm să revenim – așa cum se spune în popor, la treuca puterii. Noi la treucă n-am fost niciodată. Și în 2009, și în 2014, noi benevol am renunțat la putere, am renunțat la mandatele de deputat”, a declarat el, în cadrul unui live pe Facebook.

Totodată, Muntean a spus că, „poate nu sună prea bine acum”, dar ei, fiind devotați unor principii, nu fac parte din grupurile care încearcă cu orice preț să ajungă la guvernare doar de dragul guvernării.

„Noi vom participa și vom participa activ în alegerile parlamentare anticipate de dragul schimbării, schimbării relațiilor sociale și implementării acelor sarcini pe care nu le-am reușit”, a declarat fostul deputatul.

Muntean s-a declarat de mândru de faptul că Partidul „Congresul Civic” e unicul partid din Republica Moldova care are un plan de dezvoltare al țării pe direcții concrete.

TRIBUNA amintește: Printre fondatorii Partidului Acțiunii Comune „Congresul Civic” se mai regăsesc și foștii deputați Mark Tkaciuk și Zurab Todua.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...