[ X ]
[ X ]
Important7 Aprilie 2021 16:30

După ce a fost exclus din cursa electorală, a propus modificarea Codului Electoral! Politician: Credeți că s-a mișcat vreun deputat?

Președintele Partidului „Puterea Oamenilor”, ex-primar interimar de Chișinău, Ruslan Codreanu a declarat că a fost un abuz din partea Comisiei Electorale Centrale (CEC) decizia de a-l exclude din cursa electorală pentru funcția de primar al capitalei desfășurată în toamna anului 2019, atât pe el, cât și pe cei peste 11 mii de oameni care l-au susținut, informează TRIBUNA.  

„Și toți au tăcut. Am fost incomod pentru concurenți și CEC-ul atunci încă o dată a demonstrat că este o instituție politizată, membrii cărora nicidecum nu pot depăși afilierea la partidele politice”, a declarat Codreanu, într-un interviu acordat portalului AloCapitala.md.

Politicianul a mai spus că este regretabil și faptul că, după experiența proprie, a venit cu propuneri de modificare a Codului Electoral, propuneri exacte pe fiecare articol, discutate cu reprezentanți ai mai multor ONG-uri specializate, astfel ca la viitoarele alegeri locale candidații independenți să nu fie discriminați.

„Și le-am înaintat Parlamentului. Credeți că s-a mișcat vreun deputat să inițieze modificarea cadrului legal?”, a precizat Ruslan Codreanu.

 

Cristina Jicol

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...