[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Știri2 Aprilie 2021 07:00

Cum a apărut ideea noului partid? Dezvăluiri: Am purtat nenumărate discuții, domnul Ion Chicu refuza să se implice...

Fostul Premier Ion Chicu ar fi refuzat, în cadrul mai multor discuții, să vină în politică. Totuși, într-un final a decis să o facă și să pună bazele unui partid – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, informează TRIBUNA.

Alexandru Botnari, primarul municipiului Hâncești, membri al Grupului de inițiativă pentru constituirea partidului sus-amenționat, a făcut dezvăluiri cu privire la apariția noii formațiuni.

“Nu sunt o persoană căreia îi place politica, și nu mi-a plăcut vreodată, dar din considerentele la capitolul administrarea țării, raioanelor, orașelor, precum și a satelor, sunt nevoit să mă implic din nou, pentru că sunt sigur că lucrurile pot fi schimbate. Nu este o noutate nici pentru mine și nici pentru DVS, că în țară este un haos total și mergem spre un faliment al țării, care ne va pune în situația să plecam și noi, așa cum am făcut-o și alții.

Din acest motiv, am decis să caut soluții și oameni competenți, pentru a forma un nou partid politic, oameni cu care aș putea lupta, mână la mână, să schimbăm lucrurile, cât încă nu este târziu”, a mărturisit primarul.

În toată această perioadă – a mai spus Botnari, i-a reușit să discute cu multe persoane despre situația politică, despre cum stau lucrurile în Republica Moldova și despre cum de fapt, ar trebuie acestea să fie, pentru că Republica Moldova are nevoie de o guvernare puternică, de noi posibilități în Administrare, de noi reforme a localităților, unde fiecare să răspundă conștient de lucrul de care este responsabil pentru rezultate mai bune, la final.

“Am purtat nenumărate discuții cu domnul Chicu în privința lansării în politică, în care dumnealui și-a exprimat refuzul în implicarea sa în politică. Ultima discuție cu dumnealui însă s-a dovedit a fi una cu succes, domnul Ion Chicu a fost de acord să începem o nouă luptă pentru NOI, precum și pentru țara noastră,  pentru că neimplicarea mea, neimplicarea dumnealui și a multor oameni onești și capabil, va duce la schimbări majore schimba. De aceea, cu o astfel de echipă putem modifica poziția în țară, pentru bunăstare și prosperitate, condiții bune pentru cetățeni”, a declarat Botnari.

Primarul a mai spus că l-a admirat mereu pe Chicu pentru munca pe care o depune pentru țară, fiind un bun specialist în economie, finanțe, având și o experiența de 20 de ani în administrare și conducere. “Dumnealui mereu

1.  a susținut primarii din țară

2.  a găsit soluții ca în proiectul ,, Drumuri bune” să fie implicate și orășele, la momentul actual orașele din țară beneficiind de 10 mln. de lei;

3. a fost unul dintre cei care a propus majorarea salariilor în medicină, învățământ, instituțiile de educație timpurie, precum și pentru administrațiile publice locale”, a adăugat el.

Totodată, Botnari a spus că echipa din care face parte e una puternică, care poate face față acestor provocări.

Cristina Gurez 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...