[ X ]
[ X ]
Important1 Aprilie 2021 17:08

Alexandru Slusari: Ce-i asta, dacă nu iresponsabilitate crasă și jocuri politice?

Starea de urgență a fost introdusă nu în interesul cetățenilor, ci în interesul celor doi politicieni – Igor Dodon și Maia Sandu. De această părere este Alexandru Slusari, șeful fracțiunii parlamentare a Platformei DA, informează TRIBUNA.

El a amintit că pe 13 martie Consiliul Suprem de Securitate recomandă introducerea stării de urgență și a unui lockdown pe o perioadă de 2 săptămâni.

„Guvernul a ignorat propunerea CSS. Dar președintele a avut atribuțiile necesare pentru a înainta Parlamentului solicitarea introducerii stării de urgență, anexând un plan detaliat de măsuri antipandemice și social-economice privind sprijinul populației și a businessului. Au trecut 17 zile și rolurile s-au inversat. Guvernul interimar subit naște într-o seara ideea stării de urgență, iar doamna Sandu și deputații PAS îl critică și propun amendamente, care în mod normal cu 15 zile în urmă ar fi trebuit să fie parte componentă a planului șefului statului. Ce-i asta, dacă nu iresponsabilitate crasă și jocuri politice?”, a spus Slusari.

Politicianul a spus că el și colegii din Platforma DA nu au așteptat de la domnul Ciocoi niciun plan de acțiuni. „Nu are rost de cerut de la un Zaporojeț prestația unui BMW. Domnul Ciocoi nu vrea și nu poate fi prim-ministru. Nici miniștrii săi proprii nu îl ascultă. Dânsul nu gestionează eficient Comisia Națională Excepțională de Sănătate Publică și nu se va schimba nimic, atunci când tot el va conduce Comisia Situații Excepționale. Dumnealui a fost desemnat drept țap ispășitor și el înțelege acest lucru. Vrea să plece, însă Igor Dodon și Maia Sandu nu-i permit”, a mai spus el.

Fruntașul Platformei DA consideră că țara nu are nevoie acum de stare de urgență și înghețarea economiei. „Atribuțiile CNESP sunt suficiente pentru gestionarea situației și introducerea anumitor restricții. Dar e nevoie de un guvern cu atribuții depline și de un prim-ministru competent și curajos, care în scurt timp să organizeze vaccinarea. La moment vedem că acest proces merge mai mult decât lent și treptat se transformă într-un business obscur”, a mai spus el.

Deputatul a subliniat că, în realitate, ieri au fost amânate alegerile anticipate, probabil, până în toamnă. „Iar Moldova a rămas în gestiunea unui guvern răsuflat în demisie, dar căruia i s-au acordat niște prerogative extinse, cu care acest Ciocoi nu știe ce e de făcut. Mă opresc aici. Doar o singură întrebare. Cine își asumă responsabilitatea pentru tot dezastrul ce se va întâmpla în țară până la finele anului?”, a conchis Slusari.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...