[ X ]
[ X ]
Important28 Martie 2021 14:00

Omul săptămânii: Alexandru Slusari – președintele fracțiunii Platforma DA din Parlament

Omul acestei săptămâni este Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr (DA) din Parlament și vicepreședinte al formațiunii, or fracțiunea sa se mândrește cu o serie de rezultate înregistrate zilele trecute.

Parlamentarul a anunțat despre votarea unor proiecte importante înaintate de Platforma DA.

„În prima lectură a fost votat proiectul de lege privind susținerea producătorilor autohtoni, care livrează producția agroalimentară la supermarketuri. Retailurile nu vor putea impune furnizorilor producției agroalimentare discounturi mai mari de 10 procente și perioada de promoție cu discounturi mai mari nu va putea depăși 60 de zile pe an. Tot în prima lectură a fost adoptat un proiect de lege care ar permite primăriilor să introducă plata de arendă pentru proprietarii digurilor, care valorifică bazinele acvatice ale unităților-administrative, însă se eschivează să achite plata de arendă în bugetul local”, a comunicat Slusari.

Totodată, el a comunicat că a fost prelungit cu 45 de zile termenul de activitate a comisiei de anchetă pe cazul Laundromat, condusă de deputata Inga Grigoriu, „care deja a acumulat un material foarte important pe acest caz de rezonanță cu spălări de bani în valoare de zeci de miliarde de lei. Raportul va fi unul puternic!”.

„Mulțumesc, cea mai harnică fracțiune!”, a declarat președintele fracțiunii Platforma DA.

De asemenea, în această săptămână, Alexandru Slusari a venit cu mai multe declarații și poziții ale formațiunii cu privire la situația social-politică, inclusiv a reprezentat partidul la consultările cu șeful statului, reiterând disponibilitatea Platformei DA de a asigura și vota pentru un guvern anticriză întru gestionarea crizei pandemice.

TRIBUNA precizează: Alexandru Slusari s-a născut pe 11 iulie 1974, în Chișinău. A studiat la Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moldova (1991-1996), ulterior a obținut licență în Drept Civil, în cadrul aceleiași instituții, studiind în perioada 1994-2000. Din 2005 este fondatorul și administratorul Întreprinderii Individuale „Alexandru Slusari”. Din 2010 până în 2017 a fost președinte al „UniAgroProtect”. Începând cu 2013 este fondator și administrator al companiei „Rural-Asig”. Este unul dintre fondatorii Platformei Demnitate și Adevăr. În prezent este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, vice-speaker.

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...