[ X ]
[ X ]
Breaking news27 Martie 2021 18:32

Partidul Popular Românesc s-a transformat în Alianța pentru Unirea Românilor

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), formațiunea politică condusă în România de George Simion și Claudiu Târziu, s-a lansat și în Republica Moldova. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 27 martie, la împlinirea a 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Președinte al partidului este activistul civic și liderul Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă.

Tot astăzi, a fost inaugurat biroul parlamentar al deputaților George Simion și Boris Volosatîi, sediul căruia este amplasat la parterul Uniunii Scriitorilor din Moldova. Evenimentul a început cu un tedeum și sfințirea biroului parlamentar, la care vor putea veni toți cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului pentru a consolida mișcarea unionistă și a identifica soluții la problemele cu care se confruntă.

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, au fost prezentate doctrina și obiectivele partidului AUR – Republica Moldova, care va avea o ideologie conservatoare și de dreapta.

În discursul său, președintele Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, a declarat că AUR nu va reprezenta încă un partid unionist pe scena politică venit cu scopul de a dezbina mișcarea pro-românească. Alianța pentru Unirea Românilor își propune să fie vocea tuturor celor care simt românește și își doresc resetarea clasei politice printr-o forță tânără, nouă, care să promoveze cele mai frumoase valori, precum familia, credința, națiunea și libertatea, susține Bilețchi.

„Pentru a evita orice speculații – nu suntem ÎNCĂ un partid unionist pe scena politică din Republica Moldova. Partidul Popular Românesc a devenit și s-a transformat astfel în Alianța pentru Unirea Românilor. Pe parcursul ultimilor 30 de ani, clasa politică din Republica Moldova a demonstrat că propriile interese și averile din buzunare sunt mai importante decât interesele cetățenilor. A venit timpul pentru o resetare, pentru o forță politică nouă, tânără, care să încununeze aspirațiile tuturor celor care simt românește. Alianța pentru Unirea Românilor nu este un partid de duzină, nu este o nouă formațiune de unică folosință, nu este o anexă a cuiva și nici un simplu colector de voturi. Este o forță în devenire, care va sta la baza unei noi mari Mișcări de Renaștere Națională”, a declarat Vlad Bilețchi.

La eveniment a participat copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor din România, senatorul român, Claudiu Târziu, care a transmis un mesaj și din partea liderului George Simion, aflat în imposibilitatea de a veni în Republica Moldova.

„Alianța pentru Unirea Românilor scrie istorie pe ambele maluri ale Prutului. Peste 40 de deputați AUR au venit astăzi în Republica Moldova pentru a celebra acest moment istoric și pentru a transmite mesajul că românii din Basarabia sunt așteptați acasă, în România Mare. Credința, Familia, Națiunea și Libertatea sunt valorile și principiile pe care le promovăm în România, iar de azi înainte, acestea vor sta în loc de frunte și pe acest mal al Prutului. Nu am venit să dezbinăm, ci să chemăm la unitate națională”, a declarat senatorul Claudiu Târziu.

În calitate de prim-vicepreședinți ai formațiunii au fost aleși deputatul din Parlamentul României, Boris Volosatîi, fostul director al Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău și fostul deputat român, Constantin Codreanu.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...