[ X ]
[ X ]
Breaking news19 Martie 2021 16:00

Comisia Unificată de Control, într-o ședință de urgență

La 19 martie 2021 membrii Comisiei Unificate de Control s-au întrunit în format restrâns la Bender. Ședința de urgență a fost solicitată de către copreședintele CUC din partea Federației Ruse, în conformitate cu Regulamentul CUC, pentru a decide asupra unor probleme organizatorice de neamânat, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă.

Astfel, au fost confirmați în funcție noul șef al Statului-major al Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, colonel A. Sevriukov și noul comendant al sectorului Nord și Centru al Zonei de Securitate, colonel D. Grișin, ambii delegați din partea Federației Ruse. De asemenea, Comisia a confirmat în funcție câte doi observatori militari din partea Republicii Moldova și a Federației Ruse. Militarii care au ocupat anterior aceste funcții și-au încetat mandatul în legătură cu finalizarea termenului contractului.

În ultimele două săptămâni nu au fost convocate ședințele ordinare ale CUC, pe motivul unor focare de Covid-19, delegația Republicii Moldova informând în regim de lucru celelalte componente ale Comisiei Unificate de Control.

„Ședințele ordinare ale Comisiei Unificate de Control sunt blocate constant de către partea transnistreană care respinge includerea pe agendă a subiectelor ce țin de răpirile de persoane care au avut loc în Zona de Securitate, situația care s-a creat în Zona de Securitate după introducerea abuzivă în mai 2019 a așa-numitor „grăniceri”  și altor probleme de actualitate” – menționează Delegația Republicii Moldova în Comisie.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...