[ X ]
[ X ]
Important5 Martie 2021 15:00

Iurie Ciocan: În Republica Moldova sunt prea multe partide politice

Fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, a declarat că, în Republica Moldova sunt prea multe partide politice, informează TRIBUNA.

„Avem partide care nu au nici președinte, pentru că i-a expirat mandatul, nu s-au întrunit niciodată, nu au participat în alegeri. Partide sunt suficiente, dar asta nu înseamnă că nu pot apărea altele noi. Fiecare om are dreptul să înregistreze o inițiativă de a organiza un partid”, a declarat Ciocan, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

El a mai spus că, în urma hotărârilor, inclusiv a Curții Constituționale, s-a schimbat procedura de înregistrare a unui partid, este mai simplu. „Pentru mine acest lucru este îngrijorător, pentru că noi riscăm să ne trezim cu partide regionale. A dispărut nevoia de a aduna semnături la formarea unui partid având o reprezentare teritorială din cel puțin jumătate de raioane. Asta înseamnă că într-un raion colectăm o mie de semnături și facem partid”, a precizat Ciocan.

Totodată, el a menționat că, partidul este un organism care luptă pentru puterea politică și trebuie să obțină o anumită reprezentativitate prin activitatea sa zilnică, dar și la momentul înregistrării trebuie să aibă o reprezentativitate.

 

Cristina Jicol

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...