[ X ]
[ X ]
5 Martie 2021 06:00

Opinie: „În ultima vreme Curtea Constituțională este tot mai mult arbitrul vieții politice moldovenești - unul echidistant”

„Unii interpretează decizia Curții Constituționale ca un eșec al președintelui Maia Sandu. Din punctul meu de vedere este un triumf al logicii” – declară jurnalistul Victor Nichituș, informează TRIBUNA.

El a explicat aceasta prin faptul că „este a-logic ca membrii guvernului să numească ori să demită un ministru, deoarece ei au fost votați și numiți de către Parlament”.

„În același timp, îmi pare firesc ca un Cabinet de Miniștri, fie el și interimar adică demisionar dar în exercițiul funcțiunii, să poată numi secretari de stat, șefi de departamente ori șefi de agenții prin votul membrilor acestui guvern”, a adăugat Nichituș.

Dacă președintele și-a dorit să facă de unul singur remanieri guvernamentale atunci da – a spus jurnalistul – este un eșec.

„Dar pentru că statul moldovean trebuie să funcționeze, și nu în virtutea inerției, executivul va putea numi persoane în funcții de demnitate publică. Îmi pare logic ca șeful statului să vrea ca acest stat să funcționeze altfel nu ar mai avea peste ce să fie șef. Așa că, președintele ar putea, teoretic, să își numească niște șefi de agenții. Dacă vor accepta membrii guvernului interimar. Constat că în ultima vreme Curtea Constituțională este tot mai mult arbitrul vieții politice moldovenești – unul echidistant”, a subliniat Nichituș.

 

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...