[ X ]
[ X ]
Important5 Martie 2021 11:00

Irina Vlah: „Solicit respectuos conducerii PAS să întreprindă măsuri” 

„Regret sincer calificarea ”controversat” admisă de moderatoarea emisiunii TVR Moldova, cu referire la pachetul de legi elaborat cu suportul financiar al Ambasadei Suediei în Republica Moldova și cu implicarea directă a experților europeni. Am beneficiat de cele mai bune experiențe europene în dezvoltarea autonomiilor și proiectele de lege au fost elaborate anume de grupuri de experți europeni. Consider drept eroare regretabilă calificarea „controversată” și invit echipa TVR Moldova la o discuție în cadrul căreia vor cunoaște cum au apărut proiectele, ce obiective au și cine sunt autorii lor”. Declarațiile au fost făcute de Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, informează TRIBUNA.

Ea se arată îngrijorată tot mai mult de derapajele unor deputați ai Parlamentului Republicii Moldova.

„Dl deputat Nantoi, reprezentantul partidului Președintelui RM, își permite declarații incompatibile cu statutul de deputat. Calificarea Legii 344 privind statutul juridic special al Autonomiei Găgăuze drept ”mostră de incompetență” este o ofensă oamenilor care au identificat o soluție, salutată de toată lumea civilizată, ofensă locuitorilor Găgăuziei, ofensă deputaților care au elaborat și au votat această lege și o ofensă instituției parlamentare. Făcând afirmații despre “provocări la Comrat”, dl Nantoi probabil îi scapă ceva. Îi scapă că noi cunoaștem cum dânsul, seara, prin diverse beciuri și subsoluri, încearcă să provoace conflicte între găgăuzi. Nu Comratul este generator de provocări – Comratul are multă treabă legată de combaterea epidemiei, resuscitarea și industrializarea economiei, atragerea investițiilor și crearea oportunităților pentru ca tinerii să trăiască și muncească acasă. Dumneavoastră, dle Nantoi, sunteți generatorul de provocări – pentru că altceva, probabil, nu știți să faceți. Solicit respectuos conducerii PAS să întreprindă măsuri de determinare a dlui Nantoi să își prezinte scuze publice pentru calificarea mea ca ”agent rus”. Este un comportament inadmisibil pentru un deputat al RM și o provocare iresponsabilă, care nu face nimic altceva decât dezbină societatea țării noastre”, a mai spus ea.

Vlah a spus că regretă că oameni, care ajung în instituțiile de conducere a Republicii Moldova, nu reușesc nici măcar să conștientizeze misiunea lor de a contribui la dezvoltarea social-economică a țării și aruncă societatea în prăpastia conflictelor.

„Incapacitatea de a identifica prioritățile timpului și de a găsi soluții pentru ele nu poate fi compensată prin conflicte – prin conflicte problemele devin doar mai grave. Aștept reacția conducerii Partidului Acțiune și Solidaritate și amintesc că, obiectivul construcției unei societăți democratice, spre care conducerea acestei formațiuni tinde, este posibilă numai prin respectarea altor oameni și a părerii lor, prin construcția unui dialog civilizat și reciproc respectuos, și prin concentrarea pe obiective comune”, a conchis Bașcanul.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...