[ X ]
[ X ]
27 Februarie 2021 08:00

Afirmație: Este greu de crezut că în spatele conflictelor politice locale nu s-ar afla interese externe superioare celor autohtone

Jurnalistul Victor Nichituș afirmă că „criza politică prin care trece statul moldovean este ecoul intereselor divergente a actorilor geopolitici regionali ori reprezintă strict conflicte politice locale? Este o întrebare logică”, informează TRIBUNA.

În opinia sa, este greu de crezut că în spatele conflictelor politice locale nu s-ar afla interese externe superioare celor autohtone care încearcă, prin diferite metode, să remodeleze ordinea mondială pe care am cunoscut-o cu toții.

„Așezarea geografică a statului moldovean este pe linia de contact a unor spații de influență a unor mari actori internaționali UE, Federația Rusă și Statele Unite. Această linie de contact se află în permanentă modificare. Pandemia nu face nimic altceva decât să maximalizeze aceste divergențe”, a menționat Nichituș, pe Facebook.

Jurnalistul a reiterat o idee mai veche: Republica Moldova nu este buricul pământului, ea este importantă doar ca monedă de schimb.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...