[ X ]
[ X ]
Important24 Februarie 2021 15:00

Opinie: S-a mers efectiv în zid cu alegerile anticipate. Situația din Republica Moldova este tragică

Radu Carp, profesor universitar în România, se întreabă: „Cum a fost posibil ca, în cadrul ședinței CCM, reprezentantul președintelui Sandu să aibă o prestație lamentabilă, prezentând doar argumente politice, în timp ce reprezentantul PSRM să argumenteze strict în baza jurisprudenței CCM?!”, informează TRIBUNA.

Expertul a afirmat, pe Facebook, că este inadmisibil ca la un asemenea nivel să existe o asemenea autosuficiență în tratarea unei situații cu adevărat decisivă pentru viitorul Republicii Moldova.

„Am avertizat public, de cate ori am avut ocazia, că acțiunea de declanșare a alegerilor anticipate în Republica Moldova este extrem de riscantă. Între timp, am citit analize foarte elaborate, la București și la Chișinău, care afirmau ca CCM va merge pe varianta propusă de doamna Maia Sandu. S-a mers efectiv în zid cu alegerile anticipate. Pe de o parte, am satisfacția profesională ca am anticipat corect cursul evenimentelor. Pe de alta parte, realizez că situația din Republica Moldova este tragică: un guvern lipsit de susținere politică, un șef de stat aflat într-o situație extrem de ingrată în prezent, un partid pro-rus care repurtează o victorie binemeritată”, a subliniat Carp.

Totodată, profesorul universitar întreabă: „Cum a fost posibilă o asemenea orbire în fața evidențelor? Cum a fost posibil ca nimeni din PAS sa nu avertizeze public asupra riscurilor alegerilor anticipate? Cum a fost posibil ca nimeni din consilierii doamnei Maia Sandu sa nu afirme ca este nevoie de consultări ample înainte de desemnarea unui candidat pentru funcția de prim-ministru?”.

„Toate aceste erori au, din păcate, consecințe grave asupra posibilității de a guverna Republica Moldova în direcția apropierii de Uniunea Europeană”, a conchis liderul de opinie.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...