[ X ]
[ X ]
Important23 Februarie 2021 06:00

Opinie: Urmează să vedem dacă acțiunile Maiei Sandu legate de subiecte politice spinoase o pot împiedica să ridice ponderea partidului său

„Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) devine prima forță ce a crescut de la 17.6% în octombrie 2020 până la 29.6% în februarie 2021. O îmbunătățire de 12% de datorează victoriei Maiei Sandu la prezidențiale și respectiv prima luna de mandat a Președintelui, timp în care acesta a beneficiat de legitimitate externă de sorginte pro-europeană” – a declarat analistul politic, Dionis Cenușă, în contextul datelor prezentate ieri de Barometrul Opiniei Publice, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, procentul indecișilor nu s-a schimbat prea mult – 23.5% în februarie 2020 față de 24.1% în octombrie 2021. Cu alte cuvinte, creșterea popularității PAS nu vine din contul devorării indecișilor, ci prin devorarea electoratului altor partide, inclusiv de la Partidul Nostru.

„Urmează să vedem dacă acțiunile Maiei Sandu legate de numirea candidaților la funcția de premier și alte subiecte politice spinoase o pot împiedica pe ea sau nu să ridice ponderea partidului său până la 35% din totalul electoratului”, a declarat el, pe Facebook.

Dionis Cenușă a subliniat că, deplasările în Occident și discursul dur împotriva corupției și-au produs efectele observate în sondajele actuale. „Intrarea în grădina indecișilor necesită rezultate tangibile de ordin economic”, a conchis expertul.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...