[ X ]
[ X ]
Important23 Februarie 2021 16:17

Declarație: Nici un lider politic nu se bucură de o apreciere suficient de puternică. Astfel, nimeni nu a reușit să devină pe bune lider național

Nicio personalitate politică din Republica Moldova nu se bucură de încredere suficient de puternică din partea cetățenilor. Declarația aparține expertului economic Veaceslav Ioniță, fost deputat, informează TRIBUNA.

Ioniță a scris, pe blogul său, că la 22 februarie 2021, Institutul de Politici Publice și CBS-AXA au prezentat Barometrul Opiniei Publice (BOP), însă datele prezentate în BOP sub formă de grafice și procente, sunt mai greu de înțeles pentru cetățenii de rând, din acest motiv a decis să transforme procentele obținute de politicieni în note. Notele sunt similare cu cele de la școală de la zero la zece. Evident nota pozitivă este de la cinci în sus, iar negativă sub cinci. Astfel, conform datelor din BOP, cea mai mare notă o primește Președintele actual Maia Sandu (4,3) urmată de fostul președinte Igor Dodon (2,7) și primarul de Chișinău, Ion Ceban (2,2).

„Aceste note ilustrează divizarea puternică a societății noastre, unde nici un lider politic nu se bucură de o apreciere suficient de puternică. Astfel nimeni nu a reușit să devină pe bune lider național, în tot înțelesul cuvântului. Liderii clasamentului se bucură de încredere în rândul votanților săi, însă sunt priviți cu suspiciune sau neîncredere totală de către votanții oponenților politici și cel mai grav și de către cei indeciși”, a declarat expertul.

Fostul deputat a mai spus că sarcina liderilor, care pretind a fi lideri naționali trebuie să fie: 1) încredere totală în rândul votanților săi; 2) încredere în rândul indecișilor; 3) minimul de suspiciuni și neîncredere în rândul votanților din tabăra opusă.

„Obiectivul de bază trebuie să fie obținerea unui calificativ între 7 și 8. Nota opt, trebuie să fie nota maximă în Moldova. Tot ce este mai mult de nota opt, înseamnă dictatură, cultul personalității și lipsa de democrație”, a conchis Ioniță.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...