[ X ]
[ X ]
Important17 Februarie 2021 14:00

Petru Frunze: Conceptul de lichidare a mai mult de jumătate din primării, fără a oferi o descentralizare veritabilă, provoacă nesiguranță

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Petru Frunze a solicitat Comisiei Administrație Publică a Parlamentului să asigure prezența grupului de lucru pe marginea reformei teritorial-administrative pentru a oferi explicații, transmite TRIBUNA.
Deputatul menționează că, comunitățile locale sunt șocate de obiectivele grupului de lucru.
„Primarii nu au fost consultați suficient, grupul de lucru este format din persoane care nu își exercită funcția în domeniul APL. Astfel, conceptul de lichidare a mai mult de jumătate din primării fără a oferi o descentralizare veritabilă, provoacă nesiguranța atât pentru localitățile în care va fi închisă primăria, cât și pentru localitățile în care primăria va fi nevoită să ofere servicii către alte localități cu resurse financiare reduse. Vom fi alături de comunitățile locale și nu vom permite reforme de dragul economisirii banilor fără a oferi cetățenilor servicii publice locale calitative”, menționează deputatul.
Cristina Parfeni

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...