[ X ]
[ X ]
Important26 Ianuarie 2021 16:00

Deputat: Dacă un director vrea salariu mare, trebuie să facă așa ca toți angajații lui să aibă salarii bune, iar întreprinderea să fie profitabilă

„Astăzi, Comisia Juridică, Numiri și Imunități a dat aviz pozitiv la proiectul de lege a Platformei DA privind plafonarea salariilor nesimțite. După adoptarea acestui proiect de lege în 2 lecturi, cei care aveau salarii de 50-100 mii lei/lună, vor avea salarii care depind de salariul mediu pe economie, salariile angajaților din instituția respectivă și importanța instituției respective”. Despre aceasta anunță deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, informează TRIBUNA.

 În cuvinte mai simple – a menționat el – mai mulți directori, în special ai întreprinderilor de stat, care ridicau milioane pe an, vor avea salarii mai mici.

„Dacă un director vrea salariu mare, trebuie să facă așa ca toți angajații lui să aibă salarii bune, iar întreprinderea să fie profitabilă. Sunt sigur că dacă astăzi toți nu o făceau pe opoziția, cei de la guvernare nu erau niciodată să voteze asta, indiferent de culoare. De ce? Simplu, pentru a băga în funcții călduțe și fără multă responsabilitate oameni loiali sau cărora le ești recunoscător sub aspect politic”, a declarat Plîngău.

Potrivit spuselor sale, un subiect nu mai puțin interesant, pe care l-au discutat,  vizează consiliile de administrare. „Sunt oameni care sunt membri în 4 Consilii de acest gen, nu fac nimic și scot câte un milion de lei pe an de la stat”, a subliniat deputatul, adăugând: „Sper să reușim să trecem mai multe proiecte de acest gen acum prin Parlament, e doar în beneficiul oamenilor. Prin așa proiecte vom stimula șefii și directorii să aibă grijă de angajați și să se gândească la veniturile tuturor oamenilor din stat, întrucât de veniturile tuturor depinde și venitul lui ca director”.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...