[ X ]
[ X ]
Important14 Ianuarie 2021 06:00

Jurnalist: Speculațiile referitoare la decesul socialiștilor au fost exagerate. Revenirea în fruntea PSRM a lui Igor Dodon este o dovadă că…

La finalul anului 2020, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) l-a reales, în cadrul unui Congres cu ușile închise, pe Igor Dodon în funcția de președinte. Revenirea lui în fruntea partidului a demonstrat că în interiorul formațiunii există unitate și că zvonurile despre o presupusă disoluție a acestui partid au fost imaginare. Despre aceasta scrie Victor Nichituș pe blogul său, informează TRIBUNA.

Jurnalistul a menționat, în context, că mai mulți comentatori politici moldoveni au sugerat că în urma pierderii prezidențialelor moldovene, Igor Dodon nu va fi ales în fruntea partidului.

„Congresul socialiștilor moldoveni, care a durat mai mult decât era prevăzut în program, s-a desfășurat fără surprize. După congres, vorbindu-le jurnaliștilor, Zinaida Greceanîi care în ultimii patru ani s-a aflat la cârma acestui partid, a spus că Igor Dodon a fost ales unanim, „fără surprize”, adăugând că „surprizele, la noi sunt foarte bine planificate și foarte bine gândite”. Dezvăluirea făcută, că la socialiști, (și nu numai) surprizele sunt bine planificate și foarte bine gândite, arată că nu a existat planificare ori gândire pentru înlocuirea lui Dodon. Surpriza înlocuirii a fost doar în imaginația inamicilor politici ai acestuia, fără conexiuni cu fricțiunile din viața internă a acestuia”, a scris el.

Potrivit spuselor sale, „cu siguranță, în interiorul fiecărui partid, iar această formațiune politică nu face excepție, există concurență și fricțiuni interne. E firesc să existe așa ceva. Revenirea în fruntea socialiștilor a lui Igor Dodon este o dovadă/garanție a faptului că rivalitățile interne vor fi menținute în interior și nu vor ieși la suprafață pentru a da satisfacție inamicilor”.  „Că va fi anume așa o arată obiectivele partidului anunțate de Igor Dodon după congres: „Sunt două obiective: întărirea PSRM la nivel central și la nivel local și pregătirea și învingerea la alegerile parlamentare anticipate din 2021”, a anunțat noul președinte al socialiștilor”, a adăugat jurnalistul.

Nichituș a mai spus că primul obiectiv anunțat, întărirea partidului la nivel central și local, presupune consolidarea în plan intern și stoparea oricăror fricțiuni de ordin intern. Probabil aici ar trebui găsită explicația referitoare la durata lungă de desfășurare a Congresului în care a fost reales Igor Dodon, amintind că în acest moment PSRM dispune de 37 de deputați, peste 20 de președinți de raioane și mai mult de 200 de primari, printre care se numără și primarul general al municipiului Chișinău.

„Experiența politică moldoveană a demonstrat că partidele care au o structuri puternice în provincie obțin un rezultat bun la alegerile parlamentare. Structurile puternice se obțin prin investiții financiare și menținerea unui echilibru de putere. Cel care poate menține acest echilibru de putere tocmai a fost ales în fruntea socialiștilor. Concluzia este la suprafață, place sau nu, speculațiile referitoare la decesul socialiștilor au fost exagerate. Din contră”, a conchis jurnalistul.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...