[ X ]
[ X ]
14 Ianuarie 2021 07:00

(DOC) Pentru ce a cheltuit Președinția 28 900 lei în cadrul vizitei la Kiev și cine a asigurat transportul

În scopul sporirii nivelului de transparență a activității Administrației Aparatului Președintelui Republicii Moldova, pe pagina web a instituției a fost lansată rubrica „Deplasări de serviciu”, unde urmează să fie publicate costurile ce țin de deplasările de serviciu în străinătate acoperite de către instituția prezidențială. Informațiile privind prima vizită oficială – în Ucraina, au fost publicate ieri, informează TRIBUNA.

Potrivit informațiilor publicate, pentru deplasarea la Kiev din bugetul Aparatului Președintelui Republicii Moldova au fost cheltuiți 28 900 lei, mai exact: 15 900 lei pentru cazare, iar 13 000 lei – diurnă.

Cât despre costurile legate de transport/combustibilul pentru automobile, purtătorul de cuvânt al Președintelui a declarat că „transportul a fost asigurat de SPPS”. „Noi am prezentat banii cheltuiți de Președinție”, a precizat Sorina Ștefârță.

TRIBUNA precizează: Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a efectuat, la 12 ianuarie curent, o vizită oficială la Kiev. Delegația oficială a Republicii Moldova a fost compusă din 10 persoane, iar Președinția și-a asumat cheltuielile pentru 7 dintre acestea – angajate în cadrul instituției, cu excepția lui Dumitru Socolan, secretar de stat, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS). Iar Ruslan Bolboceanu, Ambasador al Republicii Moldova în Ucraina, se află la Kiev.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...