[ X ]
[ X ]
Breaking news10 Decembrie 2020 06:00

PCRM își schimbă conducerea în 2020 sau ba? Vladimir Voronin pune punctele pe „i”!

Al nouălea Congres al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a fost programat pentru 7 noiembrie curent, însă, având în vedere contextul pandemic, conducerea formațiunii a identificat o altă soluție, or se dorea desfășurarea unui eveniment cu vreo 800 de persoane, dintre care 600 de delegați înaintați de Comitetele raionale, informează TRIBUNA.

Vladimir Voronin, președintele PCRM, pentru portalul nostru, a declarat că s-au adresat Ministerului Justiției ca să-i consulte cum să procedeze.

„Ministerul Justiției ne-a spus să ne adresăm Ministerului Sănătății și să decidem în cadrul partidului ce vom face. Este decizia Comisiei ce prevede nu mai mult de 50 de persoane, distanță socială etc. Noi nu putem face cu un asemenea număr de participanți și, mai mult, nu putem risca cu sănătatea și viața membrilor partidului nostru, în condițiile de acum”, a explicat liderul comuniștilor, pentru TRIBUNA.

Totodată, Vladimir Voronin a spus că au fost făcute consultări cu absolut toți membrii Comitetului Central online și la telefon și s-a decis prelungirea mandatului actualei conduceri a formațiunii, iar Congresul urmează să aibă loc în 2021. „Am decis că vom stabili Congresul atunci când situația va reveni la normal și condițiile ne vor permite desfășurarea evenimentului așa cum ne dorim”, a precizat politicianul.

TRIBUNA amintește: PCRM își alege conducerea, în cadrul Congresului, pe un termen de 4 ani. Al optulea Congres al formațiunii a avut loc la 19 noiembrie 2016, când Vladimir Voronin a fost reales președinte al PCRM – calitate pe care o deține din 1994.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...