[ X ]
[ X ]
Breaking news3 Decembrie 2020 10:14

(VIDEO) Protest în fața Parlamentului

10.00: În fața Parlamentului, în aceste momente, are loc protestul anunțat ieri de Președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, informează TRIBUNA.

Protestul este provocat de proiectul de lege al socialiștilor, prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) este mutat de la Președinție în subordinea Parlamentului.

UPDATE 10.32: Lilian Carp, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate în Parlament, prezent la acțiunea de protest, s-a referit la necesitatea alegerilor parlamentare anticipate.

„Plahotniuc este astăzi Dodon. Noi trebuie să înțelegem că, ceea ce se întâmplă în Parlament este o nuntă a hoților care încearcă să ne scoată Moldasig-ul și Stadionul Republican. De aceea noi trebuie să spunem cu voce tare: anticipate”, a declarat Carp.

UPDATE 11.37: Președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, în fața protestatarilor, a vorbit despre scopul manifestației.

„Noi suntem astăzi aici pentru a ne apăra democrația, dreptul să avem o țară fără sărăcie. Aproape 10 luni, Dodon și guvernul lui au făcut totul pe dos. Din cauza lor trebuie să ieșim în stradă în plină pandemie să ne apărăm votul”, a declarat Sandu.

„Ce face această majoritate PSRM-„Șor”? Ei se ocupă de reducerea atribuțiilor președintelui. Pe când, oamenii mor în spitale, nu au ce mânca și trec prin timpuri foarte grele”, a declarat Președinta aleasă.

La fel, Sandu a adăugat că a obținut votul pentru a face ordine în țară. „Pentru a crea oportunități pentru oamenii care muncesc cinstit. Hoții încearcă să-și bată joc de vot”, a conchis Sandu.

UPDATE 11.40: Protestului s-au alăturat și deputații Platformei DA.

În acest fel, Alexandru Slusari a ținut să menționeze: „Noi, astăzi, toată ziua vom bloca tribuna Parlamentului și nu vom permite să fie votate aceste proiecte de legi”.

UPDATE 12.40: Liderul Platformei DA, Andrei Năstase a venit în fața oamenilor cu următorul discurs:

„Mă bucur că oamenii noștri nu sunt indiferenți. Vă mulțumesc fiecăruia în parte pentru atitudinea dumneavoastră. Nu putem să admitem ca o manjoritate Dodon-Șor să pună mâinile pe Republica Moldova. Cum am scăpat de Plahotniuc, așa vom scăpa și de Dodon. Vă îndemn să râmânem uniți”.

„După ce a pierdut alegerile prezidențiale, Dodon trebuie să-și ia Guvernul și să plece”, a adăugat liderul.

UPDATE 13.05: Parlamentarul Sergiu Litvinenco a spus de ce Președintele ales are nevoie de Serviciul de Securitate și Informații (SIS) în subordinea sa.

„Nu e problemă că are sau nu președintele SIS. Problema e următoarea: Dodon e un hoț, dar SIS-ul știe că Dodon a furat. De asta se teme Dodon — că dacă nu va controla SIS-ul, Maia Sandu îi va descoperi schemele lui”.

UPDATE 11.20: Organizatorii au anunțat că, acțiunea de protest s-a sfârșit.

Totodată, au îndemnat participanții să vină și următoarea dată când vor fi chemați să-și manifeste dezacordul în stradă.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...