[ X ]
[ X ]
Important3 Decembrie 2020 13:00

Opinie: Protestul de astăzi este mijloc de presiune pentru altceva

„Protestul de astăzi este mijloc de presiune pentru altceva” – declară jurnalistul Victor Nichituș, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, „dacă cineva consideră că instituția prezidențială poate influența activitatea serviciului de informații moldovenesc se înșală amarnic”. „Modul de funcționare a acestei instituții este strict compartimentat, așa că protestul de astăzi e despre cu totul altceva. Despre SIS, ca instituție – ea este apolitică, nu trebuie să fie obiect al târgurilor politice, fără mandat de securitate activitatea instituției este mult redusă”, a menționat el.

Nichituș a mai spus că, Maia Sandu folosește tematica trecerii acestei instituții în subordinea Legislativului drept „o tentativă de uzurpare a puterii de stat” – adică a puterilor ei abia câștigate. „Dar, până în iunie 2019, Serviciul de Informații și Securitate se afla în subordinea Parlamentului. Anul trecut, Maia Sandu, în calitate de prim-ministru, nu s-a revoltat că instituția trece în subordinea instituției prezidențiale. Această „uzurpare a puterii”, cum o numește președintele ales, s-a făcut inclusiv cu votul deputaților de la Blocul ACUM!”, a mai declarat el, pe Facebook, adăugând: „Protestul de astăzi nu e vorba despre uzurparea puterii – este mai degrabă un mijloc de presiune politică”.

Jurnalistul a mai spus că Andrian Candu a confirmat că pe agenda ședinței de astăzi a Legislativului moldovean se află revizuirea deciziei cu privire la transformarea stadionului republican în ambasadă. „Pentru că între Prut și Nistru nu există convingeri ideologice ferme observăm că dedesubturile politicii moldovenești fac posibilă participarea partidelor unioniste alături de formațiunea condusă de Renato Usatâi. Mai răsfirați băieți, se poate?”, a conchis Nichituș.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...