[ X ]
[ X ]
Important25 Noiembrie 2020 07:00

Premierul Chicu: Acest Parlament trebuie să plece în istorie. Vom face totul ca să fie dizolvat

Prim-Ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu a declarat că Parlamentul actual trebuie să fie dizolvat, informează TRIBUNA.

„Eu sunt absolut de acord că Parlamentul acesta trebuie dizolvat rapid, dacă nu imediat. Ar fi imediat… dar avem aceste proiecte care trebuie promovate, pentru că sunt foarte importante pentru țară. Acest Parlament trebuie să plece în istorie, mai ales când vedem ce elemente sunt acolo”, a menționat Premierul, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Potrivit spuselor sale, peste o lună urmează să intre în exercițiu noul Președinte țării, și cel mai important rol în procesul de dizolvare a Parlamentului aparține șefului statului. „Vom vedea ce se va întâmpla atunci, dar eu tot sunt de acord că Parlamentul acesta trebuie să fie dizolvat, nu înainte însă de a vota bugetul, politica fiscală etc., pentru că dacă se întâmplă acest lucru înainte de aprobarea legilor va fi foarte dificil. Vom face tot pentru ca Parlamentul acesta să fie dizolvat, dar fără a pune țara în pericolul unui dezastru”, a spus Ion Chicu.

Cristina Jicol

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...