[ X ]
[ X ]
Breaking news24 Noiembrie 2020 17:00

Te mai implici în politică, administrație publică? Ex-Premierul Sturza a spus-o tranșant!

Ex-Premierul Ion Sturza, om de afaceri, cocheta la un moment dat cu ideea de a reveni în politică, însă acum e sigur că nu va mai face acest pas, informează TRIBUNA.

„Pun multe, multe speranțe (a câta oară!) și sper să nu mă dezamăgesc. Dar de-acum încolo, fără mine. Fără lupta mea. Asta la tema: „Vii? Te mai implici?”. Sigur că da, mici investiții cu impact social, programe sociale, culturale, educație, copii, sănătate, caritate. Lucruri pe care știu mai bine să le fac și îmi place să le fac. Politică, administrație publică? Nu!”, a dezvăluit Sturza, pe o rețea de socializare.

Potrivit spuselor sale, azi culoarul e deschis pentru o nouă generație: tânăra, viguroasă, bine educată, ambițioasă și onestă.

TRIBUNA amintește: Ion Sturza, în martie 1998, a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova. La 22 mai 1998 a fost numit în funcția de viceprim-ministru și ministru al economiei și reformelor, în Guvernul Republicii Moldova condus de Ion Ciubuc. A fost Prim-ministru al Republicii Moldova în perioada februarie-decembrie 1999.

La 21 decembrie 2015, Ion Sturza a fost desemnat candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova de către șeful statului Nicolae Timofti. Pe 24 decembrie, Sturza a anunțat că va cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de guvernare și a componenței nominale a Cabinetului de miniștri în data de 4 ianuarie 2016. Ședința specială a Parlamentului a eșuat din lipsă de cvorum, întrucât au fost prezenți doar 47 din cei 101 de deputați.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...